Testi-Lelki Harmónia - Kötőszöveti masszázs

Kötőszöveti Masszázs

Mi az a kötőszövet?

A kötőszövet, más néven fascia, finom hártyaként körülvesz minden izmot és szervet. Úgy képzeld el, mint egy rugalmas pólyát, ami által összeköttetésben van a testedben minden, pl. ha hosszú ujjú van rajtad és megfogod az alkarodon, elkezded húzni, akkor a válladnál is húzódni fog az anyag.

Feladata a szövetek mechanikai védelme és a helyükön tartása. Emellett igen érzékenyen reagál a stresszre, legyen az fizikai vagy érzelmi stressz. Ha a testet valamilyen külső behatás éri (pl. ütés) megpróbálja elvezetni az ütés erejét, ezért alakul ki nagyobb felületen véraláfutás, mint az ütés maga. Emellett egész messzire akár a nyaktól a derékig is elvezetheti a test az ütés erejét, hiszen ha egy helyen koncentrálódna, annak súlyosabb sérülés lenne az eredménye.

Mi az a kötőszöveti masszázs?

A kötőszöveti masszázs holisztikus szemléletű, a fascia jellegzetessége miatt egységként tekint a testre, mivel a kötőszövet révén minden összeköttetésben van. Tegyük fel, hogy fáj a derekad, az egyrészt kisugározhat akár a nyakadig, másrészt, ha csak a baloldal sérült, előfordulhat, hogy kis idő után a jobboldal is elkezd hirtelen fájni. Miért van ez? Sokszor nem is tudatosan, de kíméled a sérült oldalt és átterhelsz a másik (egészséges) oldalra, amit így szintén túlterhelsz. Egy kezelés ennek tudatában, és kellő figyelemmel történik.

A kötőszöveti masszázs különleges, speciális fogásokkal dolgozik, amely eltér a svéd- illetve a gyógymasszázs fogásaitól. A kötőszövet átmasszírozásával annak anyagcseréje javul, így friss tápanyag jut a bőrnek, inaknak, ízületeknek és az izomzatnak. A belső szervek működésére is kedvező hatással lehet a masszázs.

Szeretnél Te is felfrissülni, és újra élvezni a mozgás szabadságát? Jelentkezz be a "tovább a jelentkezéshez" gombra kattintva, és írd meg mikor szeretnél jönni!

Előnyök:

 • Hatékonyan javítja a vér és nyirokkeringést,
 • Elősegíti a salakanyagok kiválasztását, ezzel hozzájárul a méregtelenítéséhez
 • A salakanyagoktól ilyen módon megtisztított test immunitása is jobban működik
 • Hatására beindulnak az öngyógyító folyamatai és általánosan javul minden élettani funkció.
 • A hormonháztartásra is kedvező hatással van és fájdalmaink csillapításában is hatékony.

Mikor ajánlott?

 • mozgásszervi problémák,
 • máj és epe működési zavarai,
 • segíti az immunrendszer hatékony működését,
 • emésztési panaszok,
 • menstruációs panaszok,
 • lelki blokkok oldására.

További tudnivalók:

A kezelés masszázsasztalon történik. Utána, a nap folyamán ajánlott pihenés és 1,5-2 liter egészséges folyadék fogyasztása egyenletesen elosztva.

Vendégeim visszajelzései:

Masszazs#X

Bármilyen probléma merül fel az izmaimmal vagy ízületeimmel, Julihoz mindig fordulhatok, mert személyre szabva, a problémás területekre fókuszálva átmasszírozza a testemet. Minden csomót profin kimasszíroz, miközben tájékoztatást is ad azok lehetséges okairól (mind fizikai, mind lelki vonalon). Ezen felül nyújtási gyakorlatokkal is tud szolgálni, annak érdekében hogy megelőzzük a jövőben a szokásos problémákat (például az ülőmunka hatásainak kezelésére, vagy a csak nálunk tipikusan előforduló fájdalmak enyhítésére). Nekem személy szerint az egyik vállam szokott mindig becsomósodni, fájni, úgyhogy kaptam tippeket, hogy milyen nyújtásokat érdemes csinálni, amikor ez előfordul. Mindig jó kedvvel, és stresszmentesen, nyugodt lélekkel távozom Julitól. Mindenkinek csak ajánlani tudom!

Nagy Krisztina

Masszázs #1

Julit sokéves ülőmunka és egy vádlisérülés után kerestem fel. Előtte sosem jártam masszőrnél, így nem nagyon tudtam mire számíthatok, talán még egy kicsi félsz is volt bennem a másoktól hallott mindenféle masszázsélmények alapján, hogy most aztán jól megkínoznak. 🙂 Szerencsére kínzás nem volt, ellenben teljesen megújulva és a sérülésemre vonatkozóan is hasznos tanácsokkal ellátva indulhattam haza a Julinál töltött bő egy óra után. Tündéri személyiség és 100%-ig érződik rajta, hogy a szenvedélye az, amit csinál.

Tóth Zoli

Masszázs #2

Az én Julimnak varázs keze van!Évek óta járok hozzá különféle masszázsokra, és eddig mindig úgy jöttem el tőle, hogy hihetetlenül könnyűnek éreztem magam, és ha fájdalom volt valahol a testemben, ő garantáltan elmúlasztotta. De ha csak el szerettem volna engedni a gondokat és ellazulni, akkor is gyógyír volt számomra mindig. És ami más masszőrben biztosan nincs meg: Ő az, aki már puszta jelenlétével is gyógyító hatással van a lelkedre. Mindenki menjen Julihoz!

Szép Viki

Masszázs #3

Mindig is szerettem masszázsra járni, de mióta Julit megtaláltam, új értelmet nyert az egy óra, amit rászánok. Végtelenül kedves és megnyugtató személyisége, a megérkezés pillanatától a masszázs végéig kísér és új megvilágításba helyezi a kikapcsolódás és regenálódás fogalmát. Mindig úgy távozom, hogy 2 centivel magasabb vagyok és 100%al kiegyensúlyozottabb.

Posza Anett

Masszázs #4

Minden alkalommal, mikor nálad járok érzem a több éves tapasztalatot, a 100%-os figyelmet, ez a kezelés nekem szól. “Jó kezekben vagyok”

Kiss Katalin

Masszázs #5

A sérülés minden sportoló rémálma. Az én esetemben elég volt egy rossz mozdulat az edzőteremben, és hónapokon keresztül egy szúró, kellemetlen érzés jelentkezett vállban, bizonyos mozgástartományban.
Miután 8-9 hónap után semmi javulást nem éreztem, felkerestem Julit, aki fellazította, kimasszírozta a sérült területet, és megbeszéltük, milyen nyújtógyakorlatok lennének a legjobbak a regenerálódáshoz. 1,5 hónapig tartott a rehabilitáció, de elmondhatom, hogy mára a vállam teljesen rendbejött, a makacs sérülésnek nyoma sincs, ez nagyon jó érzés! Köszönöm Juli!

Csőke Attila

Masszázs #6

Csodás átszellemülés egy röpke órában! Fontos, hogy a mai világban szakíts időt az ellazulásra és hogy picit foglalkozzunk magunkkal. Julinál minden körülmény adott egy testi-lelki felfrissüléshez. Szakmailag kiemelkedő, ezt tapasztalt masszőr kliensként mondom. Biztos vissszatérek még és mindenkinek meleg szívvel ajánlom Őt! 🙂

J. Csaba